35-годишен би Григор на старта на Ролан Гарос

Григор не успя да премине първи кръг

Един от ветераните в тенис тура Иво Карлович от Хърватска, надигра убедително българска ракета №1 Григор Димитров с 3:0 сета на старта на Ролан Гарос, един от само 4-те турнира от Големия Шлем. Нашият тръгна с големи очаквания, подплатени с добри резултати на тазгодишния клейсезон, но катастрофира срещу тенисист, който се представя най-зле именно на клей. Това е едва трета победа на д-р Иво от откритото първенство на Франция и първа от 2007-ма година насам. За нещастие тя бе срещу Гришо, който само преди 2 седмици стигна полуфинал на силния Мастърс турнир в Рим, считан за генерална репетиция за РГ.

Въпреки предварителните очаквания 23-годишния българин не успя да се доближи дори за момент до победата и отстъпи с 4:6 5:7 6:7 в отделните сетове. Очаквано Григор срещаше затруднения с бомбения сервис на 208-сантиметровия хърватин, въпреки че от настилката се очакваше да елиминира това предимство. Димитров обаче спечели само 20 % от точките, в които посрещаше. От друга страна сервисът му не вървеше, което му докара 6 двойни грешки и два пробива в неговите подавания. На ретур пък нашият имаше едничка точка за пробив срещу Карлович, която не успя да реализира. За съотношението на силите говори и фактът, че Карлович спечели цели 20 точки повече от 12 години по-младия си опонент.

Григор имаше да защитава 90 точки от достигането до третия кръг на миналогодишното издание на Ролан Гарос, а загубата им може да доведе до спад от няколко места в класирането му в ранглистата. С поражението бе сложен край на сезона на българина на клей, а следващите турнири на които ще участва са на трева. Първият е на 9-ти юни в Куинс, Лондон.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини