Хасковлия блъска Хонда, бяга и праща шофьор менте

Шофьорът без книжка, след като легендата с ментето бе разобличена

 „Мицубиши“ с хасковска регистрация блъсна отзад турска „Хонда Сивик“ малко преди кръстовището на булевардите „Освобождение“ и „Илинден“. „Хонда“-та идвала откъм Кърджали и била спряла на червения сигнал на светофара, когато била нацелена отзад от японската кола. Ударът е бил сравнително лек и са пострадали само тенекиите на двете возила.

Шофьорът на хасковския автомобил обаче изчезнал от местопроизшествието още преди да пристигне полицията. „Каза, че се е обадил на КАТ и лека полека изчезна ей по тази улица“, обясни възрастният водач на „Хонда“-та Вахидан Четин, сочейки пресечката на булеварда. Човекът е изселник в Бурса още от края на 60-те години и бе позабравил българския.

Бил спрял на червения сигнал, когато усетил удара отзад. Успял мигновено да натисне спирачката, за да не блъсне и колата пред него.

Малко по-късно се появи млад човек, който влезе в „Мицубиши“-то и обяви, че той е шофирал. Бил се загледал и така ударил колата пред него.

Това не е шофьорът“, възрази Четин. Един от спътниците му бе успял да снима с телефона си истинския водач на „Мицубиши“-то, който изчезнал от произшествието.

Усетил, че е разобличен, шофьорът менте побърза да се отдалечи от опасното място, притиснал телефон до ухото си. Минути след това се появи и оригиналът. Иван Иванов, както стана ясно при установяване на самоличността на двамата водачи от пристигналите вече на мястото пътни полицаи.

Проверката с дрегер показа нула алкохол и при двамата шофьори. Причина за дезертирането на Иван Иванов пък стана ясна при представянето на документите. „Дайте си шофьорските книжки“, обърна се към двамата водачи полицаят. „Нямам“, отвърна Иванов.

Тодор Кръшков     

Ударът е бил сравнително лек, щетите са само огънати ламарини
Шофьорът менте (в средата) или както биха се изразили от МВР - "неистинският шофьор"
Един от пътниците в "Хонда"-та снимал оригиналът и разобличи ментето

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини