Щерката на Джаро сменя Алекс от „Стъклен дом“ в хасковска пиеса

За първи път Сю от „Разбиване” на американския автор Нийл Лабют ще видят хасковските зрители на 12 септември, но изиграна не от шеметната Луиза Григорова, а от Йоанна Темелкова. Така звездата от "Под прикритие" ще замени на сцената на театър "Иван Димов" звездата от "Стъклен дом". Титулярът на ролята Луиза Григорова временно „излиза“ от кожата на Сюс, защото в момента се снима в нов филм.

Вечерта след Хасково Темелкова се представя в същата роля и на на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив.

Йоанна Темелкова, коят омного нашумя напоследък покрай ролята си на дъщерята на Туджаров от филма „Под прикритие”, Завършва Актьорско майсторство за драматичен театър  в НАТФИЗ „Кр.Сарафов“ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. В момента 28-годишната актриса е във вълната на младите театрали, който правят истински бум у нас. Първото й сценично участие след академията е в „Кукувицата“ от Елин Рахнев в студията на Димитър Еленов към Народен театър „Иван Вазов“.

От 2011 г. е в трупата на Театър „София“. Там играе в ролята на Луиза от „Коварство и любов“ от Шилер, „Тирамису”, „Скачай!” и „Напразни усилия на любовта”.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Си
    Силно разочарован
    0 0
    13:51, 4 сеп 2014
    "Разбиване" е написана от луд американец за луди американци, постановка - луд българин. Няма да я разберете.
  • 2
    Ма
    Мая
    1 0
    22:59, 4 сеп 2014
    Няма нищо за разбиране. Ако искате да се потиснете, да ви е гадно, тъжно, дори отвратително, моля - това е пиесата!!!
Последни новини