Забързан шофьор помете пешеходец, пострадалият в интензивното

55-годишен пешеходец пострадал при пътно произшествие в събота около 22,30 часа в района на село Седлари. Той бил блъснат от “Опел”, управляван от С.Н./30/. Движение с несъобразена скорост и намалената видимост през нощта е причина за произшествието. Пострадалият е бил настанен в отделението за интензивно лечение в болницата в Кърджали. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство в РУ-Момчилград.

Водач, употребил алкохол, предизвикал катастрофа в района на село Черна скала в петък около 23 часа. “Понтияк”, управляван от И.С./57/, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил “Мерцедес”. 27-годишната жена, управлявала автомобила “Мерцедес”, и 53-годишната й спътничка били прегледани в Центъра за спешна помощ в Кърджали и освободени. Тестът за алкохол на виновния шофьор отчел 1,70 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Водачът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Само с материални щети са другите две произшествия.

Около 18 часа в неделя на бул.”Христо Ботев” в Кърджали “Фолксваген” с водач Б.М./19/ се блъснал в мантинела вследствие на движение с несъобразена скорост. Шофьорът напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Установен е 10 минути по-късно. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.

При потегляне на кръстовище между булевардите “България” и “Беломорски” в областния център водачът на автомобил “Хюндай” М.К./23/ не оставил достатъчно странично разстояние и ударил изчакващ за престрояване” Нисан. Виновният за произшествието напуснал мястото и бил издирен около час по-късно. Тестът му за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини