„Да дарим надежда“ дари хората с увреждания в Ардино

В Ардино се проведе заседание на Организационния комитет на благотворителния концерт „Да дарим надежда”. На него представителите на местните организации на незрящите, инвалидите и на децата нуждаещи се от продължително и скъпо лечение получиха финансовите средства ( 3 153 лв.), които бяха събрани по време на благотворителната проява. Сумата им бе предоставена от председателя на Организационния комитет Юксел Исмаил.

Представителите на незрящите, инвалидите и на децата с увреждания изказаха искрени благодарности към председателя на Организационния комитет Юксел Исмаил за поетата инициатива, на всички членове на Организационния комитет за успешната реализация, както и към всички фирми и граждани, които откликнаха на благотворителната кауза.

В местната организация на незрящите членуват 56 души и основните ни нужди са от помощни технически средства като бели бастуни, специални апарати за измерване на кръвно налягане, брайлови часовници, заяви председателят на местната организация на незрящите Емилия Стоянова.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова отбеляза, че на територията на общината има 53 деца с увреждания. Част от тях се нуждаят от ежемесечно скъпоструващо лечение, което е свързано с допълнителни разходи за родителите.

В дружеството на инвалидите в общината членуват над 50 души. Имаме нужда от инвалидни колички, патерици, уточни Ракиб Аптикадир, председател на дружеството на инвалидите в Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини