Наградиха 49 огнеборци от областта за героизъм по време на снежния ад

Награждаване

Общо 49 огнеборци от областта бяха наградени за героизъм по време на снежния ад през март т.г.Министър Румяна Бъчварова със своя заповед отличи 16 пожарникари и спасители начело с шефа на Пожарната комисар Христо Тодоров.18 души бяха отличени с писмена похвала от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.Грамоти и плакети получиха огнеборци от началника на националната пожарна главен комисар Николай Николов и от община „Тунджа“.

За да връчи отличията и поздрави кърджалийските пожарникари в града пристигна главен комисар Николов. Той благодари лично на комисар Христо Тодоров от името на министъра и главния секретар. Бяха прочетени поздравителни адреси от община „Тунджа“ и кметство Веселиново,Ямболско. Посочено бе,че благодарност е постъпила от Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали и община Ардино.

Вие представихте достойно МВР. Спасихте животи и потнахте да се родят животи. Получих десетки благодарности за вашата работа, каза в приветственото си слово главен комисар Николай Николов. Той благодари на областна администрация за добрата организация по време на бедтвеното положение. Изрази удовлетворение, че сред спасителите няма пострадали. Бъдете горди и със самочувствие,че служите на Република България, каза още шефът на националната пожарна на огнеборци и спасители от различни етноси.

Областният управител Илия Илиев благодари от името на Кризисния щаб, координирал действията по време на бедственото положение. Героите на днешния ден сте вие,категоричен бе губернаторът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини