Денят на Ботев събра на фасул чорба политиците на Кърджали, домакини бяха запасните офицери

Деня на Ботев събра на войнишка фасул-чорба изявените политици на Кърджали. На една маса във лагера за военно обучение на средношколци при с.Широко поле седнаха областният управител Илия Илиев, кметът на Кърджали Хасан Азис и членът на ИБ на БСП Милко Багдасаров. Тримата получиха от местната структура на Съюза на офицерите от сержантите от резерва и запаса грамоти за приноса си в развитието на организацията.

Водещите политици на Кърджали поставиха цветя пред паметната плоча на загиналите християни и мюсюлмани във Втората световна война ,намиращ се в двора на лагера. Те преляха за упокой на душите им.

На церемонията се събраха офицери и сержанти от резерва и запаса,техни съпруги и дъщери. Общо около 80 души наброява местната структура на съюза. Председателят полк.Петър Щерев връчи грамоти за заслуги на активистите Минчо Гумаров, Златко Колячев,Начо Ковачев и др. Бяха приети за членове излезли в запаса служители на МВР и офицери от армията. Членски карти получиха Яна Гарипова от Следствието и антифашистът Йордан Митев. Полковникът от украинската армия Ерол Алиевич,също бе приет за член на организацията.

Йордан Митев връчи специална грамота за заслуги на Минчо Гумаров за патриотичната дейност на лагера за военно обучение, който ръководи.

В словото си о.р.полк.Петър Щерев отбеляза, че членовете на Съюза всяка година честват Деня на Ботев и борците за свобода и независимост. По традиция се събират в лагера. Докато служех,клетвата започваше „Аз гражданинът на Република България“,припомни полковникът. Той каза,че почитта на героите не дели хората на християни и мюсюлмани. Трябва да тачим историята на България, на Кърджали, категоричен бе полк.Щерев. Той посочи ,че жиевеем в трудни времена. Днес повече от всякога се нуждаем от водачи като Ботев. Той пожела на българския народ да отгледа ръководители, които да отстояват националните интереси като великия революционер.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини