Иво Димов: Не е важно да се намалят таксите в градините, а да се получава качествена храна!

Кметът Иво Димов коментира пред медиите днес вчерашната пресконференция на председателя на ОбС Стефан Димитров

Като предизборни поводи определи вчерашното изявление на председателя на ОбС Стефан Димитров за намаление на таксите в градините, кметът Иво Димов. Според него, ако Димитров е искал по-ниски такси, е можел да направи това когато е бил кмет.

"За сметка на г-н Димитров, аз от 15 години съм в реалния бизнес сектор и мога да направя разлика между услугите и стоките, които се предлагат. Не е важно да намаляваме таксата в градините, тя не е толкова голяма, важно е децата на Димитровград да получават качествена храна", заяви Димов. Според него, към момента Общината се справя добре с тази задача и малчуганите получават всичко необходимо.

Димов смята, че не трябва да има предизборни заигравки на тази тема, особенно когато става дума за деца. "Има сирине за 2 лв. има и сирене за 4 лв., ако искате мога да ви обесня за какво става дума", подчерта кметът.

"Намалили сме разходите в градините в последните години с повече от 10%, фиксирали сме постоянната такса на 12 лв. на месец, дневната такса в градината е 2 лв. За мен има необходимия баланс", категоричен бе кметът.

Той съобщи, че договора с фирма "Уикенд", която доставя хранителни продукти в тукашните градини от 4 години е изтекъл. По закона за обществените поръчки в момента е обявена малка процедура, за да може в рамките на 2-3 месеца, докато се подготви голямата процедура, да не прекъсва снабдяването.

Новата обществена поръчка ще е за по-малък срок, увери Димов. Каза, че не се занимава с фирма "Уикенд" от 6-7 години. А обществената поръчка за доставка на храна за 4 години е спечелена от въпросната фирма при управлението на Стефан Димитров като кмет. Добави, че общината дофинансира годишно местните градини с над 1 000 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    Неутрален
    8 -6
    18:06, 4 юни 2015
    И на двамата не им пука, играят си игричките, дано хората го осъзнаят най-накрая!
  • 2
    Пе
    пепо
    8 -10
    19:25, 4 юни 2015
    ха ха голям лъжец тоя Иво нямал нищо общо с Уикенд!
Последни новини