Експлозия на бензиностанция отне живота на 90 души в Гана

Експлозия на бензиностанция в столицата на Гана отне живота на приблизително 90 души, приютили се в нея от порен дъжд, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на информация на противопожарната служба.

Взривът е причинен от пожар, възникнал в близък терминал за камиони, който се разпространил в съседните сгради, в това число бензиностанцията, посочва говорителят на пожарната Принс Били Анаглейт.

Експлозията е унищожила бензиностанцията на GOIL, чупейки прозорци и стени и превръщайки я в отломки. "Било е експлозивен огън и хората, които се приютили в бензиностанцията нямали възможност да избягат", съобщава Анаглейт.

Пожарникарите потушавали пламъците в ранните часове на деня а полицаи и военни оказали подкрепа на спасителните екипи, опитали да извадят хора, затрупани в останете на бензиностанцията, заяви кметът на Акра.

Откритата част на бензиностанцията е покрита с овъглени тела и останките на десетина коли и бусове, където силите за сигурност държат голяма група хора зад полицейски кордон. Репортер на "Ройтерс" съобщава, че част от телата са били намерени в автомобили, в които хората опитали да се спасят от пожара.

Спасителни екипи с лицеви маски и носилки вадят останалите тела от бензиностанцията. Нито едно от тях не може да бъде разпознато. Според Анаглейт първоначалният анализ сочи, че пожарът не е преднамерен.

В сряда потопи в следствие на няколко часа обилен дъжд покриха сгради и автомобили в много части на Акра. Президентът Джон Махама, който посети район заяви, че е потресен от загубата на животи и материалните щети. Той обвини строежа на сгради на водните пътища, което блокира отводнителните системи на града за наводненията. Днес се очакват още дъждове. 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ УЙ
    3 0
    19:53, 4 юни 2015
    Тия си имат много ц***** и бълха ги охапала.
Последни новини