Фен на Ердоган се отказа да празнува изборната му победа в центъра на Кърджали

Рафет Улутюрк агитира за Ердоган в Кърджали

Фен на Ердоган се отказа да празнува очакваната в неделя изборна победа на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието в центъра на Кърджали. Нашенецът не представлява политическа или неправителствена организация,но е ревностен фен на президента на южната ни съседка Реджеб Таип Ердоган.

От община Кърджали съобщиха дословно:”Мехмед Ахмед от с.Солище, който е внесъл  в община Кърджали уведомление за „отпразнуване на представянето на Партията на справедливостта и развитието на изборите в Р Турция на площад”Девети Септември”/цитат от уведомлението/  на7 юни 2015 г. от 20.00 до 21.00 часа в центъра на Кърджали с очакван брой  участници-30 души,  днес следобяд е внесъл заявление в общината за оттегляне на уведомлението си”.

Ще припомним, че за президентските избори в Турция неправителствени организации дадоха ифтар и призоваха за подкрепа от Кърджали. Товава Рафет Улутюрк,лидер на изселническата организация „Бултюрк”, Мендерес Конгюн председател на Турско национално обединение –Казанлък и Осман Бюлбюл,шеф сдружението „Бюлбюл” се срещнаха със симпатизанти на Ердоган и ги призоваха да агитират за него.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ta
    tapAKparti
    0 0
    02:18, 5 юни 2015
    просто нямам думи кво да кажа... тези хора не са фен на ердоган те са влюбени за пари.
Последни новини