Община Кърджали ни кани на официалното откриване на Парк „Арпезос-Север“ – трети етап в събота

Ръководството на община Кърджали кани всички кърджалийци на официалното откриване на Парк „Арпезос-Север”- трети етап до Пазара на производителите. Събитието ще се състои на 6 юни, събота от 10.30 часа.  За кърджалийци и гостите на града е предвидена музикална програма, която ще започне в 10 часа, както и спортен празник.

На пресконференция неотдавна кметът на община Кърджали Хасан Азис отбеляза положения труд по изграждането на парка, за първия етап на който общината кандидатства още през 2005 година. Предоставя най-много зелена площ на глава от населението между градовете в страната. С новия парк Кърджали се бори и като най-зеления град на Балканския полуостров.

Новата част – „Арпезос-Север“ – трети етап се приема много добре от кърджалийци,каза главният архитект на Кърджали Петя Назърова. Привличат ги спортните съоръжения  за млади хора, а и фитнес уредите на открито, които могат да се ползват от хора от всички възрасти. Изградени са велоалеи,  футболно игрище с изкуствена настилка,  комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, кегелбан, маси за тенис. Има и комплекс за плажен волейбол.

На следващ етап работим и по атракционна част – Кърджалиленд, съобщи в аванс градоначалникът Хасан Азис.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини