154 ботевци отличени за високи постижения в учението, културата и спорта

Заключителен акорд на тържественото честване на патронния празник на Гимназията  с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” беше официалната церемония по награждаване на изявените ученици, които със своите знания и успехи издигат  нейния престиж на общинско, областно и национално равнище. Препълнената с ученици, родители и учители зала на ресторант „Арпезос” посрещна с аплодисменти  новосформираната фанфарна формация на Гимназията, която постави началото на тържеството с Ботевия марш.  По традиция на 02. юни голямото семейство на Гимназията наред с почитта и преклонението към подвига на Ботев и към загиналите за свободата на родината смели народни синове прави равносметка на постигнатите успехи и победи. Този ден е тържество на Знанието, Таланта и силата на Духа.

Директорът на Гимназията  с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”–госпожа Йорданка Чавдарова, поздрави присъстващите и благодари на учениците, учителите и родителите, като подчерта, че най-ценната награда за  съвместната усърдна и неуморна работа  са успехите и признанието.

Пъстра палитра от успехи представиха председателите на методическите обединения  по предмети. Радост донесоха на всички 154-мата ботевци, завоювали призови позиции на областни и национални олимпиади и състезания. Заслужен атестат за работата на учителите и за знанията на учениците са високите постижения по български език и литература, история, география, математика, биология, химия, изобразително изкуство, философия, английски, немски, френски и италиански език.  Наред със знанията, учениците разкриха през настоящата учебна година своя талант като участници в благотворителните концерти, в  театралното студио, в театралните трупи на английски, немски и фрески език. Младите ботевци пожънаха победи и в спорта и доказаха, че в нашата Гимназия расте здраво, силно и амбициозно поколение.

          Като израз на признание и уважение и за издигане престижа на училището  всеки един от изявените ученици получи грамота и уникална плочка с логото на Гимназията и с надпис За високи постижения. Благодарствени писма бяха връчени на семействата на учениците за тяхната подкрепа и съпричастност към живота на училището.

Безспорно голяма заслуга за успехите на учениците имат учителите, които не само водят своите възпитаници по пътя на познанието, но ги изграждат и като  личности – умни, силни, достойни. Директорът на Езиковата гимназия връчи грамоти за постигнати  високи резултати от олимпиади, състезания и конкурси на  национално ниво на следните учители: Динко Георгиев, Златка Тодорова, Таня Маровска, Емилия Владева, Пенчо Запрянов, Надежда Карагьозова, Цонка Пашалиева, Миглена Николова, Мария Митрева, Здравка Дунгова, Марина Димова, Ваня Костова, Станислава Иванова, Галина Недялкова, Мариана Аврамова, Нигяр Наим, Диана Янева, Здравко Кандов.

Емоционалната атмосфера на тържеството се допълни и от изпълненията на талантливите славеи на Гимназията, които пяха на български, немски, английски и на френски език.

Красивият празник на Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” завърши с удовлетворението, че успехите са на всички, защото всички ние заедно – ученици, учители и родители сме Пътят на България – духовният, истинският път към света. Ще вървим уверено към нови успехи и победи с мъдростта на Учителя, с жаждата за познанието на Ученика,  с грижата и подкрепата на Родителя!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини