Турски кмет подари погребален бус на Черноочене

Община Черноочене се сдоби със специализиран автомобил за погребални нужди като дарение от побратимената община Селчуклу – Кония в Република Турция.
Кметът Айдън Осман получи тържествено ключовете на возилото от градоначалника на Селчуклу Угур Ибрахим Алтай. На церемонията присъстваха депутатът от кърджалийски избирателен район Шабанали Ахмед, двамата заместник кметове на Община Селчуклу Айхан Гюрбюзер и Зия Ялчънкая, представители на двете побратимени общини.
Ритуалната кола разполага с резервоари за чиста и използвана вода, хладилна камера, маса за измиване и генератор за електроенергия.
Кметът на Селчуклу Угур Ибрахим Алтай заяви, че взаимоотношенията между двете побратимени общини се развиват много добре. Това е само началото при реализирането на съвместни проекти в различни културни и бизнес начинания по сключения протокол за побратимяване, подчерта той
Кметът на Черноочене Айдън Осман благодари за направеното дарение и изтъкна, че в района е имало остра нужда от такава кола.
Пред сградата на Община Черноочене и в присъствието на граждани, районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед отправи молитва, новата придобивка да е в ползва на мюсюлманите от района.
Айдън Осман отново подчерта, че с този акт двете страни са открили възможност за администрациите, бизнеса и гражданите от двете общини за развитието на сътрудничеството в сферите на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, обществените проблеми, туризма и други. Споразумението е отворено и ще може да се допълва и актуализира за в бъдеще.
Селчуклу е с население от около 650 000 души и е една от най-големите общини в Република Турция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини