Гърция обвини САЩ в намеса във вътрешните й работи

Гръцкото правителство взима своите решения, съобразявайки се с националните интереси на страната и от името на гръцкия народ. Така са коментирали източници от енергийното министерство на Гърция твърдения на специалния пратеник на Държавния департамент на САЩ Амос Хохщайн.

Според министерството твърденията са недопустима намеса във вътрешните работи на Гърция.

По-рано Хохщайн настоя строителството на газопровода „Турски поток" да бъде спряно. Според американския представител газопровода щял да подкопае алтернативните планове за доставки на енергийни ресурси за Европа и увеличава зависимостта от Русия.

„Ние сме ангажирани с енергийната криза в Европа. Ако Гърция продължи да насърчава газопровода, доставящ руски газ на Европа, това ще бъде част от проблема, не от решението", заяви Хохщайн.

Според него централно и източноевропейските страни купуват газ само от един доставчик, но сега е възможно да диверсифицират доставките и „Гърция ще изиграе голяма роля" в диверсификацията.

„Това е недопустима намеса във вътрешните работи на Гърция. Нашето правителство взима своите решения, взимайки предвид националните интереси на страната и от името на гръцкия народ", подчертал източник от гръцкото енергийно министерство пред РИА „Новости".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    St
    stranik_1433514957
    5 0
    17:24, 5 юни 2015
    Ако и нашите можеха да кажат това което и те.......

    • 00
      0010
      2 0
      20:25, 5 юни 2015
      Никога ,нашите знаеш са гъзомийници.А президента ни знаеш ,че на гол тумбак чифте пищови сложи.Човека заплаши руснаците със санкции-най голямата глупост която съм чувал ,голям смях .
Последни новини