Село Райново приютява кино творци за участие в "Защитени светове"

Домакин на чъртото издание на фестивала на алтернативното кино "Защитени светове" ще бъде димитровградското село Райново в събота - 6 юни

Домакин на Четвъртото издание на фестивала на алтернативното кино "Защитени светове" ще бъде димитровградското село Райново в събота - 6 юни. Събитието има за цел да популяризира филмови произведения в областта на екологията.

31 филма са били подадени за участие във фестивала, от тях журито е селектирало 23 кино - творби. Освен автори от България, тази година ще бъдат представени и филми от Англия, Русия и Австрия. Българските участници са от  Русе, Горна Оряховица, Омуртаг, Хасково, Шумен, Райново, Белоградчик, Попово.

Председател на журито тази година ще бъде режисьорът на "Хайка за вълци" Станимир Трифонов. В него влизат още колегите му Светослав Гагов, Петко Чулчев и еколожката Елена Стоева.

Фестивалът стартира в 16:00 часа, когато журито ще започне преглед на филмите в трите конкурсни програми. Очаква се около 21:00 часа да станат ясни и имената на победилите автори, като ще бъдат прожектирани и техните филми.

Общият награден фонд на "Защитени светове" тази година е 1 550 лв. Мястото на провеждане на фестивала е в двора на НЧ ""Марица - 2008".

Момент от фестивала през 2010 година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини