В Бял извор се проведе традиционен възпоменателен митинг-мевлид в памет на Кязим Ибрахим Паша

„ДПС е единствената партия, която реално, неотклонно и последователно защитава интересите на хората, които са я изпратили в парламента”. Това каза в ардинското село Бял извор народният представител от ДПС Янко Янков на проведения традиционен възпоменателен митинг-мевлид в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. "Възродителен процес" в Кърджалийско.

„ДПС е партията, която смята, че всеки един човек има правото да бъде щастлив там където се е родил и никой не може да му пречи за това. ДПС винаги ще се развива, ще върви напред  и ще определя бъдещето на България”, заяви от трибуната в Бял извор Янко Янков. Той подчерта, че е тук, от името на ЦОП на ДПС, за да изрази преклонение и уважение към всички, които с цената на живота си са излезли срещу оръжията, за да защитят името, честта и достойнството си. „ Всичко това сложи началото на демокрацията в България и роди най-добрата партия, която дава добро бъдеще за България – ДПС”, заяви Янков. Той подчерта още, че българската политика

е изпълнена със злоба, а злобата в политиката е най-голямото бедствие. То оставя дълги  следи много години наред.  „В основата на злобата е омразата и за това нашия девиз, с който ние се явяваме пред нашите избиратели е „Заедно срещу омразата”. Защо заедно? Омразата е като един бурен ураганен вятър, който може да събори едно самотно дърво, обаче не може да събори гората. За това трябва да сме заедно”, каза Янков.

На възпоменателния митинг-мевлид в Бял извор присъстваха още народните представители от ДПС инж. Ердинч Хайрула, Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Мехмед Атаман, председателят на областния съвет на ДПС и кмет на община Джебел Бахри Юмер, областният лидер на Младежкото ДПС Байрам Байрам, кметове на общини, председатели на Общински съвети от ДПС и други. Тук бяха още синът на покойния Кязим Паша – Ибрахим Кязимоглу от Бурса и Заим Паша, брат на покойния Кязим Паша.

 „Тук сме, за да кажем нашата съпричастност към преживяната болка на онова време, за да кажем „не” на политиката за асимилиране на малцинствата, за да кажем „не” на омразата и на противопоставянето. Да кажем „да” на толерантността, добросъседството и на заедността”, заяви кметът  на община Ардино Ресми Мурад.

Народният представител инж. Ердинч Хайрула подчерта, че тези тъжни дни ги обединяват, за да бъдат всички заедно. Въпреки че изминаха 43 години, все още в България има политически партии, представени  в парламента, които бленуват да се случват подобни събития.

Депутатът Мустафа Ахмед отбеляза, че ако бъдат единни и сплотени, винаги ще постигнат успех.

Преди началото на митинга районният мюфтия Бейхан Мехмед отправи кратка молитва в памет на загиналия Кязим Паша и за всички жертви по времето на Възродителния  процес.

Ученици от СОУ „Хр.Смирненски” – Бял извор рецитираха стихове на български и турски език в чест на покойния Кязим Паша под ръководството на Макбуле Шакирова.

Народните представители от ДПС и гостите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Кязим Паша. Всички присъстващи бяха нагостени с 25 казана пилаф, приготвени от местните майстори Мюмюн Джила и Фахри Коркмаз.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини