Убийци се измъкнаха от щатски затвор през стени и решетки

Двамата убийци, които избягаха от щатски затвор са използвали електрически инструменти в продължение на няколко дни, за да си проправят път през железните стени и решетки. За информация, която може да доведе до залавянето им е обявена награда от 100 000 долара.

Властите в момента разследват как двамата са се сдобили с електрическите инструменти.

Дейвид Сует на 34 год. е излежавал доживотна присъда без право на замяна за убийството на заместник шериф през 2002. 48-годишният Ричард Мат е бил осъден на 25 години за отвличането, убийството и разчленяването на бившия си шеф през 1997 г.

"Това са убийци. Никога не е имало съмнения относно извършените от тях престъпления. Сега са на свобода и нашата първа цел е да ги заловим", казва губернаторът Андрю Куомо.

Властите засега не дават повече информация, как убийците не са били засечени и заловени докато са се измъквали.

Те са поставили пътни блокади и са повикали на помощ кучета и хеликоптери. Стотици служители на реда са разпръснати около затвора на 20 мили южно от канадската граница и проверяват за възможни следи.

Властите обаче признават, че засега нямат идея къде може да се укриват бегълците.

Затворът наричан от местните "Малкия Сибир" е дом на 3 000 престъпници и се охранява от 1 400 надзиратели. Обграден от фермерски земи и гори, той е на едва 45 минути път с кола от Монреал.

Куомо заяви, че убиците може да са преминали границата с Канада или да са се отправили към някои от другите щати.

Затворническите власти са открили леглата на двамата бегълци натъпкани с дрехи в опит да заблудят надзирателите. В срязан от тях парапровод убийците оставили подигравателна бележка с азиатска карикатура и думите: "Приятен ден."

Властите заявяват че двамата са срязали металната стена в задната част на килията, пропълзяли са и са успели да се справят и с тухлената стена, преминали са през парапровода и са срязали веригата и ключлката на шахтата извън затвора.

Това е първо успешно бягство за минаващия за добре охраняван затвор от отварянето му през 1845 г.

Мъжете вероятно са имали помощник отвън.

Куомо заяви, че електрическите инструменти, с помощта на които убийците са се измъкнали най-вероятно са придобити в затвора. Въпреки това инвентразиация на инструментите не е показала липси. В момента се проверяват изпълнители, извършвали ремонтни работи в затвора.

Стивън Тарсия брат на убития заместник шериф заяви, че новината за бягството на убиеца преобръща отново целия му свят.

"Внезапно отново си спомних името му, което бях забравил", каза той и добави, че не може да си представи как двамата са се измъкнали, използвайки електрически инструменти без да бъдат усетени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини