Димитровград разкри център за ранна интервенция на деца с уврежданията

Кметът Иво Димов и ръководител на проекта Елена Тодорова откриха центъра за ранна интервенция
Център за ранна интервенция на деца с уврежданията бе открит официално в Димитровград днес. Той се помещава в сградата на бившата Марбас болница и ще бъде с капатет 20 деца от 0 до 7 години. Петима специалисти ще обгрижват малчуганите с увреждания, като ще поемат грижата за тях още от родилния дом. С тях и с родителите ще работят рехабилитатор, логопед, психолог, педиатър и социален работник. 
 
С разкриването на центъра за ранна интервенция се затваря кръга от социални услуги, които Общината предлага към момента, коментира кметът Иво Димов. Припомни, че в същата сграда има Дневни центрове за деца и възрастни с увреждания.Заяви, че Димитровград не случайно е даван като пример за развитие на социалните услуги.
 
Градоначалникът и ръководителят на проекта Елена Тодорова прерязаха лентата на новата придобивка. Водосвет отслужи архиерейски наместник Георги Тодев.
Общата сума на проекта, в рамките на който се разкрива центъра е 900 000 лв., като това включва и ремонти дейности в ЦДГ №1 -"Йорданка Чанкова" и ОДЗ №3 в кв."Марийно".
 
До септември месец трябва да приключат всички дейности по разработката, след което Общината ще предвиди 5-годишна устойчивост на проекта, каза още Димов.
20 деца ще бъде капацитета на новата социална услуга

Архиерейски наместник Георги Тодев отслужи водосвет

Центърът се помещава в бившата Марбас болница

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ne
    Ne vqrvasht
    15 -1
    14:56, 8 юни 2015
    Не ми казвайте, че това са децата.... :О
  • 2
    Аз
    аз
    16 -2
    15:02, 8 юни 2015
    Браво , точно така мислете пак за брикетите,нужен е електорат
  • 3
    Ро
    родител
    16 -2
    15:25, 8 юни 2015
    Леле...ако това са найстина децата, нямам думи.
    Този център май е открит за циганите, срамота.
  • 4
    Се
    селянин
    3 -4
    16:20, 8 юни 2015
    До родител и аз -застрамете се става въпрос за увредени деца,а те вина нямат за това, че са се родили такива.
    • Ne
      Ne zasramen
      9 0
      18:25, 8 юни 2015
      За кое да се засрамим? ДА децата вина нямат! И съжалявам, че са родили с увреждане... ама съм убеден, че родители им ги използват само като касички.. също по натуралния им вид съм убеден, че и данъци не плащат..

  • 5
    Ji
    jiji_1433771288
    11 0
    16:36, 8 юни 2015
    Децата нямат вина но майките им имат, защото са или от първия братвчед или от брата на маиката.
  • 6
    Бъ
    Българин
    4 0
    21:22, 8 юни 2015
    кво да говорим повече България стана ******ска Държава Герб Направете нещо за Българите а не за ******ите от МладаГвардия и циганските села кмете докараи Българи ж ДимитровГрад а не ******и които ние им плашаме данъци осигоровки ток вода и темподобни сренете ги в Младагвардия те се множат като Гъсеиници неостанаха Българи в града ни в училище Васил Левски само черно в ьимията тук таме бяло повечето черно е засрамете са ве след 10г ще сме като в Симионовград явно тоз сапун неработи а вземат по 500-600лв пара суха а моита жена работи и взема 400лв ужас интегрираите ги таз напас да отиват в Африка поне Държава ще имат Вън от България Сапуни да имаше един като Х......р нямаще да има черно
  • 7
    Хи
    хитлер
    1 0
    00:02, 9 юни 2015
    на сапун
Последни новини