Ремонтират етажа, където репетира духовия оркестър на Димитровград

    Започна ремонт на етажа, където провеждат репетиции музикантите от Забавно-духовия оркестър на Димитровград. Помещенията се намират в сградата на бившия дом на техниката, сега ОП Детски и младежки център.

    Шпакловка и боядисване на стените, както и подмяна на вътрешната дограма са част от дейностите. Реконструкцията се предприема заради окаяното състояние, в което се намираше етажа, поясни маестро Доцо Вътков. Сподели, че финансирането е осигурено от капиталовите разходи на Община Димитровград.

    Миналата година ремонт бе направен в залата, в която репетират музикантите. Там стените бяха освежени, а помещението - разширено. Обновяване бе извършено и на санитарния възел, а стойността на дейностите бе за близо 6 000 лв. Това лято предстои поставяне на звукоизолация в залата за репетиции, поясни Доцо Вътков.

    Предвидено е в помещението да се провеждат образователни концерти за деца, споделиха още музикантите. Мястото се превръща в малка камерна зала, където могат да се инициират различни културни мероприятия.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини