Великобритания се бори с ромските катуни

    Броят на ромските  каравани в Англия се е увеличил с почти една трета през последното десетилетие с повече от 20 000. Официални статистики показват, че общият брой на пътническите каравани в Англия се е увеличил драстично с 28 процента от 2006 г. насам, което създава опасения, че много хора ще се опитат да се облагодетелстват неправомерно от социалната системапише "Дейли Телеграф".

    Цифрите, събрани от регионалното министерство и местните управленчески органи показват, че броят на пътнически каравани в Англия през януари 2015 г. е 20 123, с 604 повече, отколкото в началото на 2014 г.

    Консерваторите планират да разкрият строги мерки за справяне с незаконните цигански катуни, включително създаването на специализирани магистрати, които да се занимават с изселването на закононарушителите в почивните дни и през нощта.

    Разбираемо е, консерваторите да обещават да назначат специализирани магистрати, които да заседават в кратки срокове и извън работно време, така че общините да се отърват от странстващите роми.

    Министерството на вътрешните работи също обмисля планове да затегне насоките, издадени към полицията, които се опитва да се справи с ромите.

    В навечерието на парламентарните избори, торите обявиха нови правила, с които пътуващите в бъдеще ще трябва да доказват, че имат "номадски" начин на живот, за да се класират за социални помощи.

    Експертите казват, че с тези правила ромите ще трябва да доказват, че са били на път поне 2 месеца в годината. Смята се, че новата практика ще спре странстващите роми да градят незаконни лагери.

    Новите правителствени данни за броя на циганските каравани показват, че близо 10 на сто в момента са незаконни.

    Служител на правителството миналата седмица призова местните власти да игнорират официалните съвети, които апелират за изграждане на повече къщи за настаняване на цигани на фона на страховете на натиск върху селските общности от номадските лагери.

    Източник: http://fakti.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини