Пътник без билет падна от самолет в Западен Лондон след като прелетя 13 хил. км

Тяло на пътник без билет е бил открито на покрива на офис сграда в Западен Лондон. Мъжът е паднал по време на полет на  British Airways.

Предплога се, че нелегалният пътник се е промъкнал на самолета преди той да излети и да измине 13 хил. километра по пътя си от Йоханесбург до лондонското летище Хийтроу. 

Жертвата е паднала върху офисите на онлайн компанията Notonthehighstreet.com, разположени на натоварено шосе в югозападен Лондон, оказало се под пътя на самолета. Данните за полета поклазват, че самолетът е бил на височина от малко над 400 метра, когато е прелитал над района.

Друг мъж е оцелял при пътуването сега е в болница в сериозно състояние.

Говорител на Скотланд Ярд заяви, че са получили обаждане на 18-ти юни за открито тяло. Полиция и линейки са се отправили ня мястото и са намерили мъртвия мъж на покрива на бизнес сградата. Засега смъртта се третира като необяснима. 

Предстои аутопсия, а се провежда и разследване, което да установи самоличността на мъжа. За сега не са провеждани арести. 
В полицията е постъпил сигнал и за оцелелият пътник без билет.

Мъжът, за когото се предполага, че е на възраст между 25 и 30 години е в болница в Западен Лондон в сериозно състояние. Неговата самоличност също предстои да бъде установена. 

От British Airways заявиха, че сътрудничат на лондонската полиция за установяване на фактите по необичайния случай. Същото обявиха и от компанията върху чиито покрив е паднал мъжът.

Случай на паднали в Западен Лондон пътници без билет е имало и преди. Обикновено те се крият в колесника, където са изложени на атмосферните влияния и ниските температури. Повечето от тях загиват от студ и липса на кислород. 

През септември 2012 Хосе Матада загина след като падна от колесника на полет от Ангола върху тихата улица Мортлейк в  Западен Лондон.

Разследване на смъртта му установи, че младият мъж от Мозамбик е оцелял при температури от  - 60 градуса през по-голямата част от 12-часовия полет. Вярва се, че е бил мъртъв или почти мъртъв по време на падането си на земята. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини