Задържаха кмета на Ботевград Георги Георгиев (обновена)

Около 8 часа тази сутрин софийски полицаи, водени от местен служител на МВР, са позвънили на вратата на апартамента на кмета Георги Георгиев на булевард „Трети март” 47, съобщава Botevgrad.com. После са го отвели със син микробус, който е чакал пред блока.

Георгиев е отведен от полицията принудително в Софийската окръжна прокуратура. Арестът е станал с прокурорско постановление, допълва "Дневник", позовавайки се на информация от МВР. За момента не са известни причините за задържането му.

Георгиев е баща на Даниел Георгиев, който като депутат няколко пъти прескача от групата на ГЕРБ при Бареков и обратно.

Миналата година Нова телевизия направи репортаж, показващ как Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на община Ботевград на безценица чрез подставени лица и винаги по една и съща схема: първо, общината обявява празни незастроени площи от града на търг, купуват ги хора на цени малко под нормалните, а само ден-два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината, т.е. на загуба. Все по тази схема и с придобиването на по 10% от чужди имоти Георгиев става собственик на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.

Досега Георги Георгиев се е кандидатирал като кандидат за кмет от БСП, НДСВ и ГЕРБ.

По-късно през деня говорител на Окръжната прокуратура уточни, че Георгиев не е бил арестуван, а е отведен принудително на разпит в държавното обвинение, след като няколко пъти е бил призоваван, но не се явявал. Принудителното отвеждане било разпоредено от прокурор, който извършва проверка за злоупотреби с обществени поръчки по сигнал на Сметната палата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини