Искат Иво Димов за втори мандат

Съпартийците на кмета на Димитровград Иво Димов от ГЕРБ го поставиха на три месеца разстояние от нов - втори мандат като управник.

Настоящият градоначалник получи номинация за кандидат-кмет снощи на събранието на общинската структура с единодушно одобрение от участващите 121 делегати.

Това обаче е само първата стъпка. Окончателно имената на издигнатите за кметската битка  ще трябва да бъдат разгледани и парафирани на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която се очаква да мине след месец.

“Много съм благодарен за номинацията и категоричната подкрепа, но засега това все още не значи нищо. Следващата стъпка е одобрение на ИК в централата, а следва и одобрението на хората от Димитровград, което е още по-важно за мен, защото партийната подкрепа е важна, но тя само не е достатъчна, за да станеш кмет“, коментира номинацията си Иво Димов.

Все пак ако получи одобренията и тръгне към избори за втория си управленски мандат, настоящият градоначалник е категоричен, че го чака много работа-нова и довършване на вече започнати през първия му мандат проекти - в инфраструктурата, образованието, както и привличане на чужди инвеститори.

Относно инвестиционните проекти от миналата година Димов посочи, че през август продължава работата за ситуирането на Мащабен логистичен център за стоки и товари между Западна Европа и Близкия Изток в града.

Градоначалникът издаде в аванс, че съвсем скоро се очаква и финализирането на разговорите по още два мащабни проекта.

Единият от тях е приключен почти на 90 % и до месец-два ще бъде обявен. Той е плод на две години работа и усилия в доказване, че Димитровград е община, която може да гарантира стабилност, посочи Димов. В каква сфера ще са насочени инвестициите, засега той не издава, но открехна още малко завесата и издаде, че проектът ще осигури около 3 000 работни места.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини