Хаос на пристанището в Кале, мигранти атакуват тир в движение (видео)

Кадри от въздуха показват огромни количества мигранти да скачат в движещ се камион за Великобритания. Видеото е заснето по време на хаоса в пристанището на Кале поради стачка на ферибота, впоследствие отстранено от социалната мрежа. Но проблемът не е от вчера, в YouTube има други, които показват защо британските медии наричат това "кризата в Кале".

Мигрантите се възползват от недостига на персонал в пристанището на Кале, след като служители от MyFerryLink блокираха части от пристанището и на тунела под Ламанша. Стачката попречи на корабите да напускат и да влизат в пристанището, както и на нормалното фукциониране на Евротунела. Властите съобщават за нормализирането на ситуацията там днес.

Кметът на Кале в понеделник призова Франция да провокира "дипломатически инцидент" с Великобритания, като заяви, че Великобритания трябва или да се присъедини към Шенгенската зона без граници на Европа или да напусне Европа като цяло.

Наташа Бушар заяви, че Великобритания не е дала и "евро" за подпомагане на града в проблема с мигрантите, които се трупат в северния порт и че поради липсата на UK помощ предлага, че  "тя няма честта да бъде част от Европа".

https://www.youtube.com/watch?v=upGPaoeR2RY

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини