Невинен мъж, лежал 25 години в затвора, получи обезщетение от $ 6.25 млн

Американец, който е лежал 25 години в затвора за престъпление, което не е извършил, ще получи компенсация от $ 6.25 млн., съобщи „Ню Йорк Поуст“.

53-годишният Джонатан Флеминг е бил осъден през 1989 г. за убийство в Бруклин. През 2014 г. той бе обявен за невинен, след като прокурорите получиха неоспорими доказателства, за това, че обвиняемият се е намирал в хотел във Флорида, часове преди убийството. След това Флеминг предяви иск срещу общината за обезщетение от $ 162 млн.

„Ние не можем да върнем на г-н Флеминг времето, което загубил в затвора, но градските власти му предлагат обезщетение за несправедливостта, която го е сполетяла.“, заяви главния финансист на Ню Йорк – Скот Стрингър.

„Днес е ден на голяма радост и голяма мъка за г-н Флеминг. Той получи компенсация, но неговата майка е близо до смъртта заради тежко заболяване.“, заявиха адвокатите на бившия затворник .

Джонатан Флеминг бе осъден през 1989 г. за убийството на своя приятел Даръл Ръш. Още в началото на процеса той твърдеше, че е невинен и че се е намирал във Флорида по време на престъплението. Съдът обаче се осланяше на показанията на няколко свидетели, които сочиха именно Флеминг като извършител на престъплението. Впоследствие той успя да предостави документи от самолетната компания, показващ, че е пътувал до Флорида и извлечение от хотела, в който е отседнал. Някои от свидетелите оттеглиха своите показания, а нови такива посочиха друго лице като извършител на престъплението.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини