Французи искат Варуфакис за финансов министър


На интернет портала change.org се появи петиция под заглавие “Искаме Варуфакис!“, в която се призовава той да стане министър на финансите на Франция, съобщава БТА.
"Финансовият министър Варуфакис подаде оставка. Той е умен човек, борец за свобода, марксист, много харизматичен и отворен. Защо да не му се предложи постът министър на финансите на нашата страна на мястото на Мишел Сапен?", се казва в петицията, чиито инициатори са френски граждани. 

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис подаде оставка на 6 юли. Смята се, че оттеглянето му се дължи на силния натиск, на който е бил подложен от политическите си противници да постигне по-благоприятни условия на преговорите с кредиторите по погасяването на гръцкия дълг.

Ден преди референдума в Гърция Варуфакис нарече кредиторите на Гърция "терористи" и ги обвини, че искали да унижат гърците. 

Стилът на изразяване на Янис Варуфакис се характеризираше с язвителни забележки срещу строгите икономии. След провала в преговорите между Гърция и нейните кредитори той се нахвърли на управлението на Европа.
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини