Вкараха и бялата техника в „ало“ измамите

Неуморните „ало“ терористи продължават да превърта всякакви схеми в измамите си. Прави впечатления, че са много креативни и нагаждат в полза на „работата „ си не само социалната ситуация, но и сезоните.

Последният случай, за който съобщава полицията е от Димитровград. Там жертва на телефонните обирджии стана 70-годишен мъж, чиито портфейл олекна с 1800 лева.

Преди два дни човекът чул от другия край на слушалката примамливо предложение от своя племенник, който търсел малко пари на заем, за да направи изгодна сделка, свързана с бяла техника.

Роднината му съобщил, че се нуждае от пари, за заплати капаро за скъпо струващи 8 климатика от фирма за бяла техника, защото в момента ще връщат пратката за Германия.

Старецът се съгласил да помогне на „племенника си” и пред дома си на улица "К.П.Войвода" дал парите на непозната жена.

Когато разбрал, че е измамен позвънил в полицейското управление, но вече твърде късно,за да се хванат топли следи на измамниците.

По случаят Образувано е досъдебно производство за измама

Въпреки че на много места в страната се взимат мерки срещу телефонните измами, раздават се и информационни брошури, случаите не намаляват. Според статистиката най-честата мишена на престъпниците са старите хора. Униформените предупреждават близките им да държат под око възрастните си родители и роднини, особено през лятото, защото този период е особено подходящ за подобни измами, тъй като домовете се оголват от към млади, които на ваканция далеч от дома.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини