Организират безплатни правни консултации за пенсионерите в Димитровград

    Втори турнир по бридж за пенсионерските клубове се проведе днес в Димитровград. Над 80 участници от над 20 клуба в Общината мериха сили в надпреварата. Домакин бе Клубът на хората от третата възраст "Славянски". Паралелно с това, възрастните хора се състезаваха в игри по шах и табла, а за жените имаше и надпреваха "Не се сърди, човече!"

    Официален старт на турнира даде кметът Иво Димов, който изтегли и жребия за разпределение на участниците. Градоначалникът обяви, че осигурява специална награда за двойката -победител.

    На финала станаха ясни и победителите. Пенсионерите от Голямо Асеново спечелиха надпреварата по бридж белот. Възрастните хора от Крум завоюваха първото място в състезанието по брижд. На табла първи са от Ябълково, а на шах - пенсионерите от клуб "Габера". Домакините от клуб "Славянски" спечелиха първото място в "Не се сърди, човече".

    Съвместно с адвокат Гергана Кръстева, Димов даде гласност на нова инициатива, насочена към възрастните хора в града. Те могат да се възползват безплатно от услугите на адвокати от тукашната колегия при разрешаване на различни лични въпроси и казуси - продажба и подялба на жилища, ниви, ренти от земеделска собственост и др.

    Кръстева каза, че често възрастните хора, които търсят правна помощ, не могат да отделят 20 лв., за да си заплатят консултацията при юрист. Това провокирало Общината и местната адвокатска колегия да организират такава възможност за хора в затруднено социално положение.

    Все още схемата, по която това ще се случва не е уточнена, но информацията ще бъде подавана чрез председателите на клубовете по места. Обмисля се такива безплатни консултации в бъдеще да ползват и майки от Димитровград и Общината, каза Кръстева.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини