Спете спокойно, деца: Няма да закриват паралелки в Хасковско

    “Няма да има закрити паралелки в училищата в Хасково, каквато опасност се появи след второто касиране. Паралелките са изпълнени над минимума. Учениците могат да си отдъхнат и да почиват спокойно през лятото“, съобщи шефът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Успокоението дойде днес следобед, след като станаха ясни резултатите след третото класиране.

    Освен трима от приетите 816 кандидати да продължат образованието си след 7-ми клас, всички вече са се записали, уточни Панайотов.

    45 са останалите свободни места в училищата в областта.

    По едно незаето място за момичета има в хасковската езикова гимназия за паралелките "Английски с немски език" и "Английски с френски език". Едно място свободно е останало в Професионалната гимназия по туризъм, три са ПГМЕТ.

    В Димитровград незаети места има в Математическата гимназия, В ЕГ "Иван Богоров" и СОУ "Любен Каравелов"

    В Свиленград незаети са 7 от обявените места.

    През следващата седмица могат да се подават документи за свободните позиции със заявление до директора на съответното училище, оригинала на удостоверението за завършен 7 клас и оригинално медицинско свидетелство, уточниха от Инспектората.

    По повод другата от темите, които се следят под лупа в образователната система в региона-скандалът в спортното училище в Хасково, Иван Панайотов уточни, че вече е приключила проверката на МОН в училището. В инспектората очакват и констативния протокол от нея.

    Директорът на училището Генчо Генев днес е получил и констативния протокол с установените нарушения от проверката на Регионалния инспекторат в Хасково, която завърши миналата седмица, докато той беше в отпуск. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини