Димитровградчанка е най-пострадалата при влаковата катастрофа в Пловдив

65-годишна димитровградчанка е най-пострадалият пътник при влаковата катастрофа на гара Пловдив.

Около 21.40 часа снощи дизеловият локомотив, който е трябвало да бъде прикачен към международния бърз влак София - Истанбул, се удари в първия вагон със скорост около 15-20 км/ч. Причините още не са изяснени, но версиите са две - неизправност на машината или човешка грешка. Според специалистите разрешената скорост при подобна маневра е 5 км. в час.

Маневрата е направена в Пловдив, тъй като част от жп трасето към Турция все още не е електрифицирано.

Девет пътници пострадаха при сблъсъка, сред които има румънски граждани, португалец,испанец, немци, както и българката, която е наранена по-сериозно, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Всички  пострадали са откарани в университетската болница "Свети Георги". Осем от пострадалите, сред които и едно дете, са били прегледани и освободени, а пострадалата димитровградчанка е хоспитализирана . Тя е със счупен нос и гръдно-коремна травма. Тя е най-сериозно пострадалата, но е в стабилно състояние. Лекарите се грижат най-вече за травмата на гърдите и на корема, а оттам нататък вече ще преценят когато състоянието й се стабилизира окончателно

За останалите 60 чуждестранни туристи е бил осигурен превоз с автобус и те са продължили към ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини