Приканват димитровградчанки да дарят храна на Успение Богородично

    "За Голяма Богородица приготви и дари" е надслова на благотворителната инициатива, организирана от жените общински съветници от групата на "Да за Димитровград". Тя ще се проведе тази събота - 15 август от 10:00 часа в храм "Св.Димитър". С подкрепата на църковното настоятелство, инициаторите приканват всички димитровградчанки да донесат приготвена храна, за да бъде осветена в храма.

    Могат да се носят пити, баници, плодове и др., които ще бъдат раздадени на нуждаещите се. Покана е отправена към различни местни фирми, търговски обекти и заведения да се включат в начинанинето.

    "Нека на този голям християнски празник се обединим всички. В нашия храм трябва да има традиция и да почитаме Богородица, за да дадем повече надежда на хората, които имат нужда", коментира съветникът Калина Монева.

    Разказа, че идеята се е родила спонтанно, а празника на Богородица се оказал добър повод. От църковното настоятелство също  били категорични, че има нужда от подобна акция.

    "Надявам се това да се превърне в традиция във времето, но по-важно е всеки желаещ да се включи лично в инициативата", добави председателят на ОбС Стефан Димитров. Според него, акцията е не просто да дариш, а да дариш направеното от сърце. Искренно се надявам православието да покаже, че се грижи за хората", заяви Димитров.

    Ако всички се обединим, ще успеем да помогнем на повече хора", категорична бе и Катя Панева, която е председател на сесийната група на "Да за Димитровград".

    На 15 август в двора на храм "Св.Димитър" ще бъдат изпълнявани църковни песни, посветени на Богородица. Ще се включи църковен хор от село Крум.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини