10 автокъщи в Кърджали дръпнаха покрай пътя за Маказа

Около 10 са автокъщите за продажба на коли втора употреба в Кърджали. „След отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея“ някои от тях изнесоха дейността си на терени покрай пътя за границата, като по този начин искат да са по-близо до автопотока“, казват запознати. Нови автомобили могат да се купят в Хасково, където има магазин на „Пежо“.
В Кърджали се купуват най-вече коли втора ръка, търсят се дизелови от 1500 до 5-6 хиляди лева или по-рядко до 7-8 хиляди. Предпочитани марки са „Опел“ и „Фолксваген“, в редки случаи „Мерцедес“ и „БМВ“. „Две-три години не можех да продам моята кола, исках й 10 000 лева, но беше бензинова и добра марка“, обясни 37-годишен кърджалиец.
Повече коли на старо се купуват у нас в сравнение с миналата година. По данни на автокъщите увеличението е с 10%, пише „Стандарт“. Средно по 10 000 лв. заделят семействата за автомобил. Тенденцията „Дачия“ да е най-продаваната марка при новите коли вероятно ще се запази. Заделяме 10 бона за автомобил, дамите залагат на „Пежо“.
Българинът купува с 10% повече коли на старо спрямо същия период на миналата година.Нова тенденция е, че сме готови да заделим до 10 000 лева, за да можем да си вземем по-запазен автомобил. „Идеята е, че е по-добре да похарчиш повече пари за кола до 10 години. Така тя служи вярно най-малко 5-6″, каза Любомир Доросиев, шеф на Асоциацията на вносителите на автомобили. Дилърите залагат на добри контакти най-вече в Италия, откъдето идва преобладаващата маса стари автомобили. „Така успяваме да поддържаме по-ниски цени, които ни правят конкурентоспособни“, допълни Доросиев.

Според него в последната година и половина автотърговците залагат по-ниска печалба за себе си, за да върви алъш-веришът. Българинът често купува и втора кола в дома си, най-често за съпругата. Тя е обикновено френска или германска малолитражка за около 6-8000 лв. „Пежо 207″ и „Опел Корса“ продължават да са хит сред жените. Увеличение в продажбите на скъпи коли отчитат също търговците. Баровците обаче бързо се насищат на луксозните возила и са готови да ги подменят през 2-3 години. Мечтата им е да карат черна на цвят лимузина, на година-две.

Източник: http://www.blitz.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини