Огнеборци направиха демонстрация в Ардино

    Демонстриране на тактико-техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации направиха  днeс огнеборците от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” /РС ПБЗН/ в Ардино. Поводът е отбелязването на Седмицата на пожарната безопастност, която протича в дните от 7 до 14 септември.

    На въоръжение в града под Белите брези от 2006 година е специализиран автомобил „Рено Мидлум”. Основното му предназначение е гасене на пожари и извършване на широк кръг от аварийно-спасителни действия. Направена бе демонстрация на възможностите на автомобила. Показан бе хидравличен уред за задействие при катастрофи. Ардинците огнеборци с помощта на специална техника разрязаха автомобил „пострадал“ при катастрофа.
    На показното занятие присъстваха началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов, гл.инсп.Борислав Борисов, ВПД началник на Районната служба в Ардино, мл.инспектор – Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност Васил Чолаков, старши специалистът при управление на кризи към община Ардино Кямил Кичуков и граждани.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини