Празник на културното многообразие и толерантността

    На 19 септември (събота) в Кърджали ще се проведе областния кръг на второто издание на  конкурсите „Букет 2015” (България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността), които  се организират под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, а председател на организационния комитет е лидерът на партията Лютви Местан.

    Началото на Областния кръг е от 10 часа в Дома на културата за сценичните изяви и категории: музикално изкуство, танцови изпълнения, художествено слово и театър, изобразително изкуство, приложно изкуство и старинни занаяти. От 11 часа в сградата на Бизнесинкубатора е конкурсът по съвременен турски език.

    Очаква се общият брой на участниците в съревнованието да е около 300 души от всички общини на областта. На класираните на първите три места са предвидени парични награди, а призьорите ще представят кърджалийска област на Националния кръг.

    Конкурсите „Букет 2015” имат за цел да повишат интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България. Да съдействат за утвърждаване на мултикултурализъм в обществото и да създадат среда за изява и развитие на таланти. Основните принципи са зачитане и уважение към другите култури.

    Организаторите на конкурсите „Букет 2015” канят всички жители на 7-те общини от областта да присъстват на тази значима културна проява.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини