Библиотеката в Кърджали показва възможностите на местните неправителствени организации

Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” ще домакинства информационно изложение на неправителствените организации от района на Кърджали

На 28 септември 2015 г. (понеделник) от 16.30 ч. Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” отново ще докаже себе си като обединителен център за общността и гражданския сектор в региона като събере и представи на едно място обществените каузи важни за региона на Кърджали и нестопанските организации, които ги защитават. Представители на НПО от региона на Кърджали ще имат възможност да представят работата си и проектите си, да покажат обществената значимост на каузите си и да привлекат съмишленици в лицето на гражданите, местния бизнес, местните власти и медиите. Те ще имат възможност да раздадат информационни материали, да излъчатреализирани от тях аудио-визуални продукти, да демонстрират ползата от работата си за местната общественост.

Регионалната библиотека от своя страна затвърждава ролята си на ресурсен и обществено ангажиран обединителен център, средищна точка на всички заинтересувани страни. Информационното изложение ще спомогне за информираността на обществото за нуждата от НПО сектора. Сътрудничеството  с регионалната библиотека ще даде гаранция за единство на общественозначимите цели.

Информационното изложение се организира в рамките на проект „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“и се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се изпълнява от фондация „Глобални библиотеки – България“ в партньорство с Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини