ДПС Кърджали чества Курбан Байрам в Ардино

По традиция през последните 20 години кметовете на ДПС от областта, както и партийният актив, се събират в третия ден от най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Тази година домакин на празника бе община Ардино.

Събитието  бе уважено от евродепутата Неджми Али, народните представители инж. Ердинч Хайрула, Шабанали Ахмед, Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, кандидати за кметове на общини и населени места от областта.

Тук бяха още Фикри Сали, бивш главен мюфтия и сегашен съветник на главния мюфтия на мюсюлманите в България,  районният мюфтия на Крумовград Насуф Насуф,

председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим.

Гостите бяха посрещнати от ръководството на общината и председателят на общинския съвет на ДПС В Ардино Изет Шабан.

 „Всеки път за нас е изключителна чест да сме домакини на такива събития. Курбан Байрам е един от най-хубавите поводи за сплотяването на хората и събирането им на едно място, за братство и солидарност”, каза в приветствието си кандидатът за трети кметски мандат в община Ардино Ресми Мурад. От името на областното и общинско ръководство на ДПС и общината той поздрави присъстващите с големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

По случай празника депутатът Шабанали Ахмед поднесе приветствие от името на председателя на ДПС Лютви Местан. Той заяви, че празниците обединяват хората, поводи са за благополучие и благодат.

На срещата бе отслужена дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия на Крумовград Насуф Насуф.

Гюнер Шукри

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини