Фармацевти и лекари се събраха в „Меаца” на изискан коктейл по случай рождения ден на веригата аптеки

    Най- изявените  фармацевти и лекари от Кърджали се събраха снощи на изискан коктейл  в хотелски комплекс „Меаца ” за да отбележат третия рожден ден на веригата народни аптеки „Меаца”.Домакини  бяха собствениците на веригата семейството Фахри и Селда Идриз.

    Веригата народни аптеки” Меаца” е най-голямата в областта.В града има пет аптеки.Още една работи в Любимец.Предстои откриването на още три- в Ивайловград,Крумовград и Златоград,сподели пред присъстващите  инж.д-р Фахри Идриз.Съпругата му Селда посочи,че веригата предлага най-евтините лекарства в региона.В нея работят 46 фармацевти и помощник фармацевти.Не търсим на всяка цена търговския ефект,а предимно социалния,споделя Селда.

    Пример за това е денонощната аптека,която работи в Кърджали. Тя бе открита преди година.Дълго време кърджалийци бяха принудени по спешност да пътуват в нощните часове до Хасково и Димитровград. Сега тук идват хора от цялата област.

    Фармацевтката в денонощната аптека Мария Янева споделя, че най-много клиенти има в петък,събота и неделя, когато личните лекари не работят.На дежурства са най-опитните фармацевти за да консултират пациентите.При нужда се звъни на медици,които не отказват консултации.Фармацевтите ни са изключително внимателни.Преди дни дори разтворихме лекарство на пациент от Черноочене дошъл заради зъбобол при нас,каза още Мария Янева.Според нея социалната функция на аптеката е неоспорима.

    Инж.д-р Фахри Идриз сподели още че без партньорството с лекарите от Кърджали мисията на народни аптеки „Меаца” би била немислима.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини