Новият председател на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" посети Ардино

    На еднодневно посещение в Ардино бе новият председател на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) в Бурса Айдън Йълмаз. Той се срещна с преизбрания кмет на община Ардино Ресми Мурад и му пожела нов успешен и ползотворен мандат.

    По време на визитата си Айдън Йълмаз посети джамията в града и разгледа течащия ремонт на колоните на молитвения дом. Заедно с него бяха още кметът Ресми Мурад и председателят на джамийското настоятелство Зеки Аптикадир.

    От името на баща си Шахин Йълмаз, Айдън Йълмаз направи дарение за покриване на текущите ремонти на пода. „Надявам се до края на месеца строителните работи да приключат, за да могат вярващите спокойно да отслужат молитвите си в джамията. Баща ми също искаше да дойде, но поради здравословни проблеми не можа да пътува, Винаги ще помагаме. Тук сме родени и нашите широки сърца са отворени за решение на вашите житейски проблеми”, заяви Айдън Йълмаз. Той обеща, че след приключването на ремонтните дейности ще подмени и килимите на джамията.

    Кметът Ресми Мурад изказа голямата си благодарност към ръководството на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) в Бурса за вниманието, което отделя към проблемите на местните жители.

    Айдън Йълмаз е един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса. Дейността на фамилната му компания „Йълмазлар Холдинг” обхваща производство на текстил (платове) и матраци и има многомилионен оборот. Роден е на 4 май 1961 година в град Ардино. През 1969 година семейството му се изселва в Турция. Женен е, има трима синове.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини