Ученици организираха благотворителна волейболна среща в Ардино

    Учениците от СОУ „В.Левски” в Ардино организираха благотворителен волейболен мач за набиране на средства за лечението на тяхна съученичка. 

    Оспорваната среща между представителните отбори (момичета) на 11-12 клас с капитан Джанан Мехмед и 8-9 клас с капитан Джейда Караибрям  се проведе във физкултурния салона на училището и завърши с победа 3:2 за тима на Джанан. Съдия на двубоя бе волейболният треньор и учител по физическо възпитание Месут Хайрулов.

    Да подкрепят благородната кауза на учениците бяха дошли председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова, президентът на ФК „Юнак” Метин Мустафов и местни бизнесмени.

    „Винаги организираме благотворителни инициативи в училището, когато видим, че някой има нужда. Целта ни е да съберем  средства, с които да помогнем за лечението на съучениците ни . Трябва да се научим да правим добро”, споделиха инициаторите.

    Кампанията на учениците от СОУ „В.Левски” ще продължи в петък с благотворителна футболна среща, която ще се проведе на градския стадион. Очаква се на терена да излязат футболисти на „Юнак” от далечното и близкото минало, играещи състезатели на „Юнак”, както и общински съветници от местния парламент.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини