Илия Илиев даде благотворителен коктейл,събраха се 3600 лв.за деца с увреждания

    3600 лева в помощ на деца с увреждания бяха събрани снощи на благотворителен коктейл даден от областният управител Илия Илиев в ресторант „Перперикон”. Сумата постъпи от продажба на куверти и на сувенири, изработени от ученици от областта.

    Набирането  на средства за деца с увреждания по инициатива на областните управители на Кърджали датира от десет години.Парите се предоставят на семействата на децата за най-неотложни нужди по лечението им.

    Тази година на коктейла присъстваха представители на бизнеса, ръководители на държавни и общински институции, общественици.

    За гостите пяха чаровните Биляна и Вероника, възпитанички на СОУ „В.Димитров-Майстора”.

    Събраната сума ще бъде внесена по сметка, от където ще се разпредели за нуждаещи се деца. Очаква се като миналата година да постъпят средства и от фирми.Ще бъдат депозирани и сумите,които учениците от 20 школа на областта събраха преди два дни на традиционния коледен базар.Очаква се за втора поредна година да постъпят и средства от коледния празничен концерт на Езиковата гимназия.

    В приветствието си към гостите областният управител Илия Илиев благодари за подкрепата на благородната кауза. Да покажем, че на Коледа стават чудеса. Тази вечер сътворяваме едно добро дело. Вашите пари ще отидат за добро начинание. Кампанията по събиране на средства е до края на годината,отбеляза губернаторът.Той пожела на всички включили се в дарителската кампания весели празници и успешна Нова 2016 година.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини