Рекордният джакпот във Великобритания падна, в САЩ печалбата стигна 900 млн. долара

Във Великобритания е паднал най-големият в историята на страната джакпот в размер от над 66 милиона лири, предаде Ройтерс.

Необлагаемата с данъци печалба са си я поделили двама играчи, чиито имена не са съобщени от съображения за сигурността им. Предишният най-голям джакпот на британската национална лотария е бил 22.6 милиона лири и е бил спечелен преди около 20 години.
Джакпотът в американската лотария „Пауърбол” достигна рекордните 900 милиона долара. Тегленето на числата е тази вечер, а представители на играта на късмета отбелязват, че преди края на треската по закупуването на фишове джакпотът може да надмине 1 милиард долара. 
Джакпотът, който се разиграва в 44 американски щата, окръг Вашингтон и Федерален окръг Колумбия и две американски територии, ще е 558 милиона долара, в случай, че спечелилият го избере парите му да бъдат изплатени веднага, вместо да получава сумата на парчета през идните 29 години, заявиха от щаба на лотарията в Калифорния.

Умопомрачителния размер на джакпота накара мнозина американци, които обикновено не са привърженици на игрите на късмета, да чакат на дълги опашки из цялата страна само и само да се доберат до така желаните хартийки с късметлийските числа.

Продавачът Дони Елиъс от Лос Анджелис каза, че най-малко 300 души са си купили билети от него само за една вечер. Той също призна, че и самият той си е купил билети – нещо, което той обичайно не прави. „Бих искал да пътувам до Луната”, казва Дони, попитан какво ще прави с парите, ако спечели.

Калифорния – най-гъсто населеният американски щат, обичайно купува билети за Powerball на стойност от около 1 милион долара дневно. Но в събота сутринта билетите се разпродаваха с умопомрачителната скорост от 2.8 милиона долара в час, каза говорителят на California Lottery Майк Бонд.

При такава продажба на фишове шансовете джакпотът да бъде ударен е едно на 292 милиона. Джефри Мижнековски, доцент по биостатистика в университета в Бъфало, обясни, че шансът на всеки американец да стане президент на САЩ е 25 пъти по-голям, отколкото да спечели голямата награда в лотарията. С други думи, продължава той, шансът някой да удари джакпота е равен на това, той да хвърли 28 пъти една монета и всеки път да му се падне ези.

http://epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини