Ученичка от Езиковата с награда по радиожурналистика

С второ място бе увенчано дебютното участие на клуб „Публична реч“ към ГПЧЕ „Христо Ботев“ в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“- Разград. Спечелването на тази престижна награда за радиожурналистика е повод за радост и гордост. Отличената ученичка е дванадесетокласничката Адриана Добрева, която със своя запомнящ се тембър и отлични езикови познания успя да впечатли журито на конкурса.
Рубриката „Добрата новина“ се оказа печелившата формула към успеха на клуба, в който през годините са участвали над петдесет ученици от различни класове и са работили в екип по различни поводи. Адриана е член на клуба още от влизането си в ГПЧЕ „Христо Ботев“ и се включва активно в различни срещи и събития, които отразява като млад журналист или води като диктор в радиопредаванията на регионалната медия. Изключително полезно се оказа и сътрудничеството с екипа на радио Кърджали и ръководителя на училищния клуб Надежда Карагьозова.
Националният конкурс бе организиран от Образователното министерство, Регионалния инспекторат по образование-Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество-Разград. Тема на четвъртото издание на конкурса беше „Светът под лупа“. Състезанието се проведе в три възрастови групи: ІІ-ІV клас, V-VІІІ клас, ІХ-ХІІ клас и три категории: Публицистични материали за вестник, ученически вестник на хартиен носител или в електронен вариант и радиожурналистика.
Добри новини за „диктаторите на словото“ от ГПЧЕ „Христо Ботев“ пристигнаха и по и-мейла на гимназията за наскоро приключилото национално състезание по български език и литература „Любословие“, организирано от Съюза на учителите филолози в България.
На финалния кръг взеха участие петдесет и шест ученици от осми до дванайсети клас, които успешно преминаха първи кръг от надпреварата и достойно защитиха знанията и уменията си по български език и литература на големия финал. Десетокласникът Павел Димитров, с учител Нели Яръмбойкова, успя да пребори сериозната конкуренция и спечели трето място сред връстниците си от цялата страна. Останалите ботевци се нареждат само с няколко точки след първенците в езиковата надпревара. Това е още едно доказателство, че младите хора са мотивирани да участват в националните състезания по роден език и да демонстрират високо ниво на владеене на езиковите норми. Признанието е и за упоритата работа на всички учители по български език и литература в неуморният екип на гимназията. Всички вярват, че още по-добрите новини тепърва предстоят!
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини