Втори арестуван за убийството на 13-годишната Александра

Окръжна прокуратура-Варна е повдигна обвинение на още едно лице за убийството на Александра Сивриева от Провадия.

Става дума за приятелката на 19-годишния Красимир, вече обвинен за убийството на 13-годишната Александра – Ивалена Маринова на 18 г., която е привлечена като обвиняема за помагачество към извършеното престъпление - грабеж, придружен с убийство.

Изготвено е заключение на графологическа експертиза, назначена от прокурора, която е установила, че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата – оставен от обувката на Ивалена.

Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивалена и Красимир продават златните накитите на жертвата – пръстен, обици, колие с медальон и гривна.

„Ивалена е освидетелствана и категорично не е бременна. Тъй като в различните агенции се твърди, че очаква дете и т.н. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност. Така, че тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането ѝ за 72 часа. В понеделник ще бъде изпълнена и мярката – ще бъде поиска постоянният и арест”, уточниха от прокуратурата.

Александра Сивриева бе в неизвестност от 22 март 2016 г. На 12 април тялото на момичето бе открито в маза на изоставен ловен дом в Провадия.

След разпити на десетки свидетели е установен обвиненият в тежкото умишлено престъпление - 19-годишният Красимир.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини