Береану: Нашите политици са като в Македония

Македония е в криза на националната идентичност”. Това заяви в ефира на „Събуди се” журналистът Владо Береану в коментар на нестихващите протести срещу властта в западната ни съседка.

„Нема правда – нема мир” – това е мотото на демонстрациите, започнали след обявената от президента Георге Иванов амнистия за обвинени в корупция политици и бизнесмени. Миналата година македонската опозиция разпространи подслушани телефонни разговори, които разкриват  правителствен контрол над журналисти и съдии, манипулиране на изборите, корупция, подслушване на хиляди хора. Мотивът за решението на президента да спре наказателните преследвания е, че иска по-спокойна обстановка преди изборите. Протестите обаче не стихват.

До момента от кризата печелят албанците и това ще бъде така независимо дали ще има избори през юни или не”, коментира журналистът Красимир Узунов.

Той и Береану се обединиха около тезата, че амнистията за властимащи е „политическа визия не само в Македония, но и на целия Балкански полуостров”.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини