Христо Григоров: БЧК не дава пари за покупката на ”Токуда”

Българският червен кръст не участва в преговорите за придобиване на болница "Токуда" със собствен финансов ресурс. Организацията само е поканена за партньор.
По информация в медиите предложението за придобиването на най-голямата частна болница в София е било изпратено лично от председателя на червенокръстката организация Христо Григоров на 7 април до д-р основателя на веригата лечебни заведения д-р Торао Токуда в Япония. 

Миналата година представителят на японския собственик - Артър Стърн, опита да продаде мажоритарния дял в „Токуда банк", но БНБ не разреши сделката.

БЧК не участва със собствен финансов ресурс при закупуването на „Токуда Груп” и болница „Токуда”, каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на БЧК Христо Григоров.

"Това е една поредна сензационна новина, която изтече. Нещата не са такива каквито се показаха – търси се сензацията”, заяви Христо Григоров.

„БЧК беше поканен от сериозни български партньори с добри финансови възможности в областта на здравеопазването да бъдем партньори при евентуалното закупуване на болница „Токуда” и целият „Токуда комплекс”, каза председателят на БЧК.

„Въпросът беше да се започнат разговори и бъдещето участие на БЧК. Това може да се реши само от Националния съвет. Ние дадохме нашето принципно съгласие да участваме в процеса на закупуване на тази банка и болница.

Нещата са много напред в разговорите между една сериозна турска верига, която има много болници в Турция и в чужбина”, подчерта Григоров. 

По думите му, ако тази болница бъде закупена от българска структура би дала възможността да се запазят българските лекари и болницата да се развие. 

БЧК няма финансов ресурс и не участва вътре с финансов ресурс. Това, което ще прави БЧК е да участва евентуално с логистиката. Нашето желание беше да се направи един модерен център, в който да има възможността да се взима кръв и да се предостави на болниците”, каза още председателят на БЧК Христо Григоров.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини