12 години решетки за Гьокчан за убийството на бившето й гадже

Окръжният съд в Кърджали осъди Гьокчан Гюлистан от кърджалийското село Панчевона 12 години затвор за убийство и 300 000 лв. кръвнина.

Гьокчан бе призната за виновна в умишлено убийство на 20-годишния Бекир Рамадан от
кърджалийското село Жинзифово, извършено на 11 май 2015г. Трупът му бе
открит на 12 май в землището на с.Широко поле, с една прободна рана в
областта на гърдите.
Делото се гледа по бързата процедура, след направени пълни самопризнания
от обвиняемата. Това доведе до редуциране на присъдата на 12 години,въпреки,че държавното обвинение поиска 18 години,а адвокатът на близките на жертвата доживотен затвор и кръвнина от 1 млн.лева.
Обвиняемата бе осъдена да заплати 3 хил.лв. разноски по делото на
родителите на жертвата и над 20 хил.лв. държавни такси и разноски по
делото.
Деветнадесетгодишната Гюлчан е била многократно ,ежеседмично насилвана и увижавана от убития Бекир цели две години.Това е основният мотив тя да посегне на живота му. За нея било въпрос на чест,защото непрестанно е била заплашвана с компрометиране. Това бе първоначалната теза на защитата в съда при гледането на мярката за неотклонение.

.Според запознати с разследването Гюлчан е била рекетирана от две години за стара връзка с Бекир.Той многократно я унижавал и карал против волята си да проявява близост към него. Последните три месеца преди драматичната развръзка момичето е носило нож в чантата си.В злополучния ден тя е била в компанията на Бекир и го примамила на задната седалка на колата му. Забила ножа в сърцето му. Острието проникнало между ребрата и засегнало голям кръвоносен съд.Младият двадесетгодишен младеж е издъхнал за около седем минути. Убийцата взела мобилния му телефон. Извикала такси и се прибрала.Изхвърлила ножа в контейнер. Изпрала дрехите си.Срещнала се с приятеля си. Два дни ходила на работа,без да сподели с никой за извършеното.Изхвърлила и мобилния телефон след неуспешен опит да го задейства.Скрила СИМ-картата,която още не е открита.

Аз не исках да убия Бекир. Исках само да го сплаша. Той ме тормозеше повече от две години.Много пъти съм го молила да не ми се обажда, да ме остави на мира.Исках той да излезе от моя живот, при гледането на мярката за задържане под стража обвиняемата. Тя е категорична,че Бекир не разбирал от дума. Решила да го сплаши с ножа, като го нарани в ръката.След като го наръгала, тя избягала,страхувайки се той да не стане и да я убие.

Съдебният защитник на обвиняемата каза, че ще обжалват решението на съда в 15 дневен срок.
Най-вероятно това ще направят и близките на убития, каза адв.Лазар Базлянков,който ги представлява в съда.
Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини