Стефан Данаилов, Милко Багдасаров и Петя Михалевска са членовете на Националния съвет на БСП за нашата област

    След приключилия 49-и Конгрес на БСП новият  лидер на партията се казва Корнелия Нинова, първата жена – председател в нейната 125- годишна история. 781 делегати , около 2000 гости, представители на политически партии от коалиция "БСП лява България", на местната власт, синдикатите, работодателските и граждански организации   и над 150 журналисти присъстваха на форума провел се на 7 и 8 май в НДК. Конгреса  бе уважен от генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, президента на ПЕС Сергей Станишев, както и от политици и дипломати от Европа и света.

       Конгреса прие и гласува своите политически документи. Част  от програмата бе  и избора на национални ръководни органи на партията.

        След тайно гласуване с над 300 гласа членове на Националния съвет  на партията от Кърджалийска област станаха проф.Стефан Данаилов , Милко Багдасаров, предложената от младежката листа Петя Михалевска.Единодушно кърджалийските социалисти избраха за делегиран представител и член на ръководното тяло  Георги Кючуков. Жена бе избрана и за председател на контролната комисия на партията  и тя се казва Валентина Богданова.

         Най-запомнящата се и емоционална част от Конгреса бе речта на Стефан Данаилов. Неговата поява на сцената, придружен от Милко Багдасаров приятно изненада делегатите,  които бурно го приветстваха.В изключително емоционалната , мъдра , критична, но искрена  реч, Данаилов обяви новия председател  на партията,  като  пожела на Корнелия Нинова на добър час и  да подреди дома БСП!

    С думите " Благодаря на моите приятели и другари от Кърджали, че ме докараха и поканиха да бъда делегат на Конгреса. Те са в моето сърце!" Стефан Данаилов развълнува кърджалийската делегация, които на крака го аплодираха и изпратиха.

    "Няма да ви разочаровам, няма да ви предам. Ще направим партията единна и сплотена зад лявата идея." Това бяха и последните думи на новия председател на БСП.
     Кърджалийските социалисти винаги са заставали зад своите  избрани  председатели  и вярват , че партията "единна  и сплотена"  ще продължи своя 125- годишен път  и ще се върне още по-силна на политическата сцена в България.

    БСП, Кърджали

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини