Багри и ритми в „Отец Паисий“,деца се надиграват на хорото

    Багри и ритми изпълниха днес двора на СОУ“Отец Паисий“. Провежда се третото пролетно надиграване за народни танци. Началото е поставно през 2012 г. Надиграването се състои през 2 години. В него тази година участват ученици от 1 до 4 клас.Общо 8 класа се включиха в надпреварата. Повечето от тях изучават хора в СИП,воден от Алексей Настев.

    Децата се запалват лесно. Започваме годината с по 60 деца, сподели за Кърджали бг вести Алексей Настев. Той адмирира идеята на Министерството на образованието в часовете по физкултура да се реперитарт хора.

    В приветствието си към децата Алексей Настев отбеляза, че те са носители на уникалната българска духовност. Пожела им с талант и всеотдайност да прославят името на училището и града ни.

    Директорът на СОУ“Отец Паисий“ Златко Атанасов посочи, че децата учат в съвременно школо, в което народните танци са приоритет. Той обяви,че хора ще се изучават от първи клас, според идея на МОН. Ние имаме опит,подчерта Атанасов.

    Журито на пролетното надиграване бе съставено от опитни специалисти. Председател е Тодор Момчилов, а членове са Димитър Кондиков и Нешка Шопова.

    Фирми-спонсори осигуриха за децата пици, торти, бонбони. Има и награди за участниците.

    Надграването бе открито от представителния състав на училището „Шарено герданче“.

    Десетки родители пристваха на празника на народното творчество.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини