Наградиха победителите в общинският кръг на конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата”

Заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова връчи грамотите и наградите на победителите в общинския кръг на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. На церемонията присъстваха Ани Иванова, старши експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности” в общинска администрация, преподаватели, класни ръководители и родители на наградени деца. 
„Пожари, наводнения, катастрофи, бедствия са факт през последните години в България и по света. Те са следствие и на нарушения екологичен баланс, но и на човешки грешки. Необходимо е да си вземем поуки. Темата е сериозна, а вие се справихте много добре. Вашите детски рисунки напомнят, че всички трябва да полагаме грижи, за да опазим нашето здраве и нашата планета чиста”, с тези думи към победителите в конкурса се обърна зам.-кметът Елисавета Кехайова. Тя пожела на всички участници да бъдат живи и здрави и винаги да ги съпътства творческото вдъхновение.
Ани Димитрова, старши експерт в общинската администрация, подчерта, че представените рисунки в общинския кръг са били изключително добри и изборът на победителите е бил доста труден за журито.
Конкурсът се провежда съгласно Националния календар за извънучилищна дейност на Министерството на образованието. За общинския кръг тази година свои творби изпратиха 152 рисунки от 15 училища и ОДК, разпределени в 4 категории за 3 възрастови групи. Комисията оценяваше рисунките в зависимост от изискванията за спазване на утвърдените правила. 
Отличените днес деца от община Кърджали получиха грамоти и предметни награди. Те придобиха право рисунките им да участват на областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини