160 лв. за „отговорите“ на двете матури на промоция. Преглед на печата

24 часа

Ветото отхвърлено, президентът дава Изборния кодекс на КС

Със 135 гласа "за" сегашния текст на чл. 14 от Изборния кодекс, уреждащ секциите в чужбина, мнозинството в Народното събрание отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев.

Така гласуваха от ГЕРБ, подкрепящата управлението част от Реформаторския блок, Патриотичният фронт, "Атака" и БДЦ.

"Против" бяха 18 от ДПС, трима от РБ (ДСБ) и независими - общо 27 депутати, а трима (от Гражданския съвет на РБ) се въздържаха. От БСП и АБВ не участваха в гласуването.

„Труд”

Мистерия с двойния разстрел на родителите на полицай в Пловдив

Пловдивският полицай Венцислав Караджов, който е основен заподозрян за убийството на двамата му родители, категорично отрича да е извършил престъплението. Няма никакви доказателства или следи, затова и до момента не му е повдигнато обвинение, съобщи вчера адвокатката му Зоя Тошкова. Според запознати той имал алиби, а било изяснено от специалисти, че разстрелът не е извършен с нито един от трите законни пистолета на ченгето. До късно снощи оръжието на престъплението не бе намерено.

„Стандарт”

СЗО предупреди: Зика лети към Черноморието

По черноморските брегове на страни като Грузия и Русия има повишен риск от разпространение на вируса Зика, предупреди Световната здравна организация. СЗО добавя, че в навечерието на летните месец на риск е изложена и цяла Европа.

"Вероятността от пренасяне на Зика на място (ако не бъдат взети мерки за справяне със заплахата) е висока в ограничени географски зони - о-в Мадейра и североизточния бряг на Черно море", се казва в съобщението. Причината за повишена опасност в тези области е наличието на комарите от вида Aedes aegypti, които пренасят Зика, допълва здравната организация.

„Монитор”        

160 лв. за „отговорите“ на двете матури на промоция

Срещу 160 лв. се предлагали отговори за двете матури. Това разказа зрелостничка на излизане от изпита по български език и литература, който се проведе в цялата страна. Дванадесетокласничката Мила, която учи в частно училище, разказа пред „Монитор“ как от няколко места се опитвали да й предложат готови отговори за зрелостните изпити. За едната матура ключът се търгувал за 100 лв., а за двете задължителни – срещу 160 лв. Не може да се твърди обаче, че това са били действителните отговори за зрелостния изпит. Търговците дори офертирали бащата на момичето във фитнеса, който той посещава.

„Сега”

Еврокомисията не видя напредък в реформите у нас

Европейската комисия не вижда напредък в реформите на ключови сектори у нас през изминалата година. Вчера ЕК излезе със специфични препоръки към държавите членки на базата на изготвените от тях национални програми за реформи, като препоръките към България повтарят тези от миналата година. Единственият сектор, който отпада от списъка с критики, е образованието, но пък Брюксел е размахал червен флаг за структурните проблеми на пазара .

„Дума”

Заравят болни крави в свлачище

Ще загробват крави, болни от нодуларен дерматит, в свлачищен район, алармира вчера Рашко Кехайов, собственик на ферма и председател на Сдружението на овцевъдите в Девин. Мястото било срещу неговата ферма, в която нямало болни животни. Ако се активира свлачището, болестта ще пламне навсякъде, опасява се Кехайов. От агенцията по храните в Смолян съобщиха, че няма никаква опасност за разпространение на болестта.

Междувременно Десислава Танева е поискала ЕК да предприеме по-ефективни мерки за справяне с болестта и да има предварителна ваксинация в зони с очакван риск. Това се случва близо година след първите прегледи в пограничните райони у нас за болестта и повече от месец след обявяването на първото огнище.

 „Капитал дейли”

Ще ви покажем среден пръст, защото ни е златен

"Мнозинството е стабилно и продължаваме напред". Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обобщи ситуацията, след като управляващите успяха да съберат мнозинство от 135 депутати, коeто дружно отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстовете от Изборния кодекс. Така депутатите одобриха отново драстичното намаляване на възможността за разкриване на секции в чужбина. В подкрепа на приетите от парламента промени гласуваха депутатите от ГЕРБ, част от Реформаторския блок (РБ), Патриотичния фронт, БДЦ и "Атака". 27 народни представители - 18 от ДПС, трима от РБ и шестима независими, бяха против спорните текстове и "за" ветото на президента. Трима реформатори се въздържаха. Депутатите от БСП и АБВ не участваха в гласуването.

„Новинар”

Бавят диагнози на астматици

Често срещано при пациенти, страдащи от бронхиална астма, е забавянето на диагнозата им, тъй като преди да се допитат до алерголог, нуждаещите се от консултация преминават през кабинетите на семеен лекар и други специалисти, което отнема много време, разказаха алерголози.

Друга част от измъчваните от алергии пък сами бавят този процес, тъй като отлагат посещението при специалист и се допитват до лекар в напреднал етап на алергията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини